Nieuws

 

 

 

 

 

 

Oldelft Benelux, als onderdeel van de Canon Medical Imaging Group, aanwezig op de ECR 2015

 

Veenendaal, 2 februari 2015 - Zoals voorgaande jaren is Oldelft Benelux ook dit jaar aanwezig op de ECR in Wenen. Wij zullen de Canon stand (# 105) wederom als uitvalsbasis gebruiken.

Op de Canon stand zelf kunt u uitgebreid kennis maken met onze uitgebreide Healthcare IT oplossingen welke naadloos geïntegreerd zijn met de aanwezige modaliteiten. De nadruk zal dit jaar liggen op het vernieuwde mobiele DR systeem en de cardio-/interventiekamers die zich inmiddels in een warme

belangstelling mogen bevinden.

Daarnaast zijn uiteraard de in deze nieuwsbrief aanwezige systemen te bezoeken. Maakt u met uw accountmanager tijdig een afspraak?

 

 

 

 

Revolutie in angio- en cathkamers

 

Veenendaal, 24 november 2014 - Het nieuwe, revolutionaire Trinias C12/F12 digitale angiografie systeem biedt radiologen en cardiologen in de angio- of cathkamer ongekend veel gebruiksgemak. Patiënten ondergaan tot de helft minder straling en, heel belangrijk, hoeven slechts tot de helft minder contrast op te nemen. Want arteriële en veneuze opnamen kunnen in één setting, met dezelfde contrastbolus worden afgerond.

Werken met de Trinias C12/F12 is makkelijker, sneller, betrouwbaarder en veiliger. De troef van Shimadzu is het zelf ontwikkelde Realtime Smooth Masking (RSM). Deze software is in staat tijdens de angiografie-doorlichting realtime subtractie van storende structuren toe te passen, zelfs als de patiënt beweegt! Overigens blijft het desgewenst mogelijk om met de Trinias C12/F12 op klassieke wijze digitale subtractie angiografie (DSA) met traditionele maskingtechnologie te doen.

Hoewel het apparaat uiteraard veelassig is, kan

hij desondanks intuïtief bediend worden met slechts één joystick en met zelf te program

meren voorkeuzetoetsen voor bijvoorbeeld de startpositie. Een Smart Display maakt het

makkelijk het beeld in te stellen naar persoonlijke voorkeuren. Het bewegingsbereik loopt van

140 cm tot 210 cm. Met de 12 inch detectoren zit het systeem tussen de door cardiologen en radiologen gewoonlijk gebruikte formaten in.

De ongeëvenaarde scherpte van de beelden concurreert echter gemakkelijk met de bekendere 8 en 16 inch detectoren. Dat verklaart waarom wij spreken van een cross over, hybride systeem.

StentView zorgt ervoor dat cardiologen, maar ook interventieradiologen, bij stentplaatsingen op het scherm in de onderzoekskamer het beeld realtime kunnen volgen met realtime post-

processing. Daarnaast wordt de stent separaat uitgelicht en stabiel getoond zodat de stent op een stilgezet (gestabiliseerd) beeld zo accuraat mogelijk geplaatst kan worden.

 

In thuisland Japan is Shimadzu, mede door de toegepaste techniek, als nieuwkomer uitgegroeid tot marktleider in dit segment.

 

 

 

 

Oldelft Benelux op RSNA 2014

 

Veenendaal, 7 november 2014 - Oldelft Benelux is ook dit jaar weer aanwezig tijdens de RSNA. Dit jaar is een bijzonder jaar daar het de 100ste keer is dat deze meeting georganiseerd wordt. We heten u dan ook bijzonder welkom om een bezoek te brengen aan onze stand.

Wij zijn te vinden op de Canon stand met nummer 1241 in de South building Hall A.

 

Op de stand tonen wij onze PACS/RIS/ICT oplossingen en de recent geïntroduceerde DelftDI productlijn voor conventionele DR opnames. Uiteraard is dit alles powered bij Canon!

 

Ook verleiden wij u graag om kennis te maken met onze Large Bore 128 slice CT en de Oval Bore 3T MRI welke zeker de moeite waard zijn om met een bezoekje te vereren.

 

Daarnaast tonen wij de cardiovasculaire en interventie systemen van Shimadzu. De TRINIAS kenmerkt zich door een lage dosisbehoefte en maakt gebruik van een groot scala aan gepatenteerde software innovaties, onder andere voor stentplaatsing.

Waren C-bogen in het verleden alleen maar standaard systemen? Laat u verassen door de huidige mogelijkheden op het gebied van flat panel, 3D, vasculaire en motorisch gestuurde systemen.

 

Wij begeleiden u graag langs onze leveranciers om de nieuwste oplossingen toe te lichten.

U kunt een afspraak maken via onze afdeling Sales Support 0318 – 583434

 

Graag tot in Chicago!

 

 

De moderne, hybride mobiele angiokamer

 

Veenendaal, 6 november 2014 - Slimme investeerders kiezen voor onze nieuwe Ziehm Vision RFD Hybrid Edition C-boog. Want zij simuleren een angiokamer op de OK, zonder dat verbouwingen en (te) hoge investeringen nodig zijn. Kiezen voor onze mobiele oplossing in plaats van het op de OK inbouwen van een vaste angiokamer levert een besparing op van minimaal 30 procent. Bovendien, als u de C-boog weg rijdt, is de operatiekamer weer beschikbaar voor andere ingrepen. De OK blijft dus maximaal inzetbaar, erg belangrijk in deze tijden van verhoogde efficiency-eisen.

 

De kwaliteit van de nieuwe Ziehm Imaging Vision RFD Hybrid Edition is excellent en simuleert die van een vaste angiokamer. De beeldresolutie bedraagt 1,5k x 1,5k. Met flatpanel detectorformaten van naar keuze 20 x 20 cm of 30 x 30 cm kunnen alle cardio- en angio-interventies optimaal worden uitgevoerd. Voor pediatrisch onderzoek is het grid uitneembaar voor een lagere dosis. Deze moderne C-boog stelt een nieuwe norm met een generatorcapaciteit van 25 kW. Manuele bediening behoort tot het verleden. Alle functies zijn in vier richtingen gemotoriseerd en bedienbaar met de joysticks van het innovatieve Positioning Center in combinatie met remote aan te brengen instellingen via het touch panel. Uiteraard beschikt deze moderne C-boog over een multifunctioneel en draadloos doorlichtingspedaal. Zelf naar eigen behoefte in te stellen memoryfuncties maken de éénpersoonsbediening aan tafel compleet, zoals u gewend bent op een vaste angiokamer.

 

Ziehm Imaging is geheel gespecialiseerd in de vervaardiging van C-bogen. Met wel 10 verschillende producten beschikt Ziehm Imaging over de breedste range in C-bogen ter wereld. Oldelft Benelux is al meer dan 30 jaar exclusief partner van het Duitse Ziehm Imaging in de Benelux. En met veel succes. We hebben ruim 300 systemen geplaatst en in onderhoud. De Ziehm Vision RFD Hybrid Edition is direct leverbaar.

 

 

Ei van Columbus op doorlichtkamer

 

Veenendaal, 15 oktober 2014 - Het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop draait sinds kort weer fulltime productie met een klassieke doorlichtkamer. In de meeste ziekenhuizen is doorlichting nauwelijks of niet meer rendabel omdat de diagnostiek grotendeels is overgenomen door echo, CT of MRI. Dat was in het St. Anna ook het geval. Maar door een unieke combinatie met bucky-faciliteiten te creëren, is de doorlichtkamer weer tien dagdelen per week gevuld.

 

DelftDIDe combinatie bestaat uit de DelftDI D2RS, die gemaakt is om zowel dynamische als statische röntgenbeelden te vervaardigen, aangevuld met een wandstatief en een plafondbuis. Het ziekenhuis in Geldrop koos voor twee detectoren, namelijk de 50RF (dynamische detector) in de DelftDI D2RS en de wireless 70C (35 x 43 cm) voor losse opnames en de wandbucky. Zo beschikt het St. Anna Ziekenhuis nu over een volwaardige doorlicht/buckykamer, met overigens een zeer uitgebreide functionaliteit. De DelftDI D2RS is onder meer uitgerust met Automatische Positionering.

 

Verder is het systeem moeiteloos in staat tot volledig automatische stitching en tomosyntese. Het ziekenhuis heeft aanzienlijke kosten bespaard, mede door efficiënt om te gaan met de altijd schaarse ruimte in het ziekenhuis. De gecombineerde doorlicht/buckykamer is in het St. Anna Ziekenhuis sinds juni 2014 operationeel.

 

Met recht kunnen we spreken van het ei van Columbus, want alle elementen van de Geldropse aanpak bestaan al langer, maar ze waren nog nooit op deze geïntegreerde manier ingezet. Wellicht een eyeopener voor u?

 

 

Bergman Klinieken kiezen voor Oldelft Benelux

 

Veenendaal, 30 juli 2014 - De oude PACS-omgeving paste niet meer bij de moderne wijze waarop de Naardense bewegingskliniek van Bergman Clinics wilde werken. De oplossing kwam van Oldelft Benelux. In een extreem korte doorlooptijd van minder dan drie maanden hebben we hun data gemigreerd en ons PACS geïnstalleerd. Uiteraard gekoppeld aan een EPD, in dit geval van Chipsoft.

 

De beelden komen van een MRI, 2 C-bogen en een buckykamer. De opnamen worden nu extern opgeslagen en door de radiologen van het OLVG beoordeeld. Het is een SAAS (software as a service) oplossing met vaste abonnementsprijzen per maand, zodat Bergman Clinics precies weet waar men financieel aan toe is. Dagelijks werken 13 tot 17 medewerkers bij Bergman Clinics tegelijk met het PACS van Oldelft Benelux. In totaal zijn er ruim honderd gebruikers.

 

Eyecare

Op korte termijn wil Bergman Clinics, onder meer bekend van hun oogzorg, ook alle Non DICOM beelden uit hun database opslaan in het nieuwe PACS van Oldelft Benelux. Het betreft voornamelijk de opnamen die gemaakt zijn in de oogklinieken van Bergman, waar onder meer de Canon oogdiagnostische apparaten met de bekende EOS lenstechniek in gebruik zijn. De beelden zijn dan beschikbaar in dezelfde viewer als die gebruikt wordt voor de radiologie. Ook dit migratieproces ligt in de vertrouwde handen van Oldelft Benelux.

 

 

Eerste DelftDI Xsense DR verkocht

 

Veenendaal, 23 juni 2014 - Een vaste röntgentafel. En de bucky-apparatuur beweegt om de patiënt heen. Dat is in het kort de Xsense DR. Een unieke innovatie van DelftDI en één van de negen modaliteiten in ons uitgebreide gamma van digitale buckykamers.

 

DelftDI is de enige die dit, volledig op het ATLS-protocol gebaseerde concept, kan leveren. Ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk heeft recent de eerste Xsense DR gekocht.

 

De klassieke werkwijze op buckykamers is feitelijk gebaseerd op het analoge principe dat de patiënt op een zwevende tafel in de juiste opnamepositie wordt gebracht. Zodat de film goed belicht werd. Ondanks de ontwikkeling van digitale buckykamers is de werkwijze min of meer analoog gebleven. De Xsense DR is de enige bucky-modaliteit op de markt die ook in de manier van werken op digitale uitgangspunten is gebaseerd.

 

De Xsense DR is om de patiënt heen gebouwd. Want de patiënt ligt stil en blijft stil liggen. Patiëntvriendelijker kan het niet. Veiliger kan het evenmin. Tijdens onze recente open dag in Veenendaal functioneerde de Xsense DR als een magneet op onze gasten. Want niet alleen voor patiënten, ook voor laboranten is werken met een vaste tafel een topervaring.

 

 

Bedrijfsbezoek Dr. T. Ikoma

 

Op maandag 19 mei heeft Dr. T. Ikoma (Representative Director, Executive Vice President en CTO, Canon Inc) een bezoek gebracht aan ons bedrijf. Het was voor Dr. Ikoma de eerste keer dat hij ons pand bezocht.

 

 

Het doel was voornamelijk om nader kennis te maken met ons bedrijf en de mensen die er werken. Daarnaast was er gelegenheid om toekomstige ontwikkelingen bespreken.

 

 

Oldelft Benelux koppelt met McKesson xCare voor digitaal orderen radiologie MC Groep

 

Veenendaal, 5 mei 2014 - Oldelft Benelux leverancier van Healthcare IT oplossingen, heeft in april een unieke koppeling gerealiseerd tussen Zillion RIS en xCare van McKesson Nederland, specialist in het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van EPD- en informatiesystemen voor ziekenhuizen en GGZ-instellingen ten behoeve van het digitaal orderen voor de radiologieafdeling van MC Groep. Het is de eerste keer dat Zillion RIS koppelt met een ZIS/EPD.

 

Oldelft Benelux heeft met Zillion RIS de orderkoppeling (OMG) opgeleverd, naast de aangepaste afsprakenkoppeling (SIU). Deze berichttypen komen onafhankelijk van elkaar het radiologiesysteem binnen, waarna Zillion RIS de juiste afspraak aan de juiste order koppelt. Het kan ook alleen SIU- of alleen OMG-berichten aan, waardoor binnenloop of spoedorders snel naar Zillion RIS kunnen worden verstuurd. Hiervoor is er geen planning meer nodig in de agenda.

 

Door deze koppelingen met xCare verdwijnt de complete papierstroom en wordt de foutmarge verkleind. Men hoeft dus geen papieren orders meer te scannen; de gegevens van de aanvraag worden rechtstreeks doorgestuurd naar Zillion RIS. Bijkomend voordeel voor MC Groep is dat de radiologie patiëntafspraken nu zichtbaar zijn in het ZIS/EPD zodat veel minder gebeld wordt met de radiologie afdeling.

 

Tijdens het implementatieweekend moesten er ruim 2000 afspraken overgezet worden. Hierbij is er voor gekozen dit te doen met een actieve SIU- en OMG-koppeling. Het voordeel van deze aanpak is dat het berichtenverkeer dat bij Zillion RIS binnen kwam live gemonitord kon worden. Hierdoor kon de eventuele uitval meteen geanalyseerd en opgelost worden.

 

Na deze succesvolle implementatie is de volgende stap het decentraal plannen van combiafspraken. Hierdoor zal wederom de werklast verminderen voor de radiologie-afdelingen van MC Groep.

 

Gerrit van Suijdam, projectleider MC Groep: ‘het heeft even iets langer geduurd dan verwacht, maar nu hebben we dan ook goed werkende koppelingen die dit deelproject tot een succes hebben gemaakt.’

 

Erik Hageman, projectleider Oldelft Benelux: ‘na een intensief traject is, dankzij een goede samenwerking tussen alle partijen, een prachtig eindresultaat neergezet. Het Zillion RIS is nu flexibeler in te zetten in combinatie met McKesson’s xCare en wij zijn verheugd met deze combinatie een hogere mate van efficiëntie te kunnen bieden.’

 

 

Canon en Oldelft Benelux presenteren medische

IT-oplossingen tijdens Zorg & ICT

 

Veenendaal, 1 maart 2014 - Technologie speelt steeds vaker een cruciale rol bij het efficiënter maken van de gezondheidszorg, zonder dat dit ten koste gaat van de patiënt. In samenwerking met gezondheidsinstellingen heeft Canon hoogwaardige oplossingen ontwikkeld waarmee de gezondheidssituatie van patiënten optimaal kan worden gemonitord. Naast de oplossingen van Canon zijn de Zillion- en DelftDI productlijn van Oldelft Benelux te zien.

 

Dit is een verzameling van medische IT- oplossingen waarbij de nadruk ligt op het ontsluiten van beschikbare informatie en het verbeteren van werkprocessen, waarmee een positieve bijdrage wordt geleverd aan de kwaliteit van zorg en het zorgproces.

Zillion RIS en PACS vereenvoudigen de workflow en verslaglegging op de radiologie-, cardiologie-en orthopedieafdeling. Zillion Enterprise PACS ontsluit de beelden en documenten op overige afdelingen en brengt alle aanwezige patiëntinformatie samen. Zillion XDS(-I) oplossingen bieden een veilige omgeving voor het opzetten van extramurale samenwerkingsverbanden.

 

Naast een compleet overzicht van de DelftDI lijn, een volledige lijn röntgen modaliteiten, vinden er demonstraties plaats van onze "Upgrade in less than 2 minutes", waarbij elk röntgensysteem binnen 2 minuten gebruik kan maken van DR.

 

Bezoekers kunnen bij de stand van Oldelft Benelux en Canon (stand E110) kennismaken met het brede portfolio van Oldelft Benelux en Canon. Voor gratis entreekaarten klik hier!

 

 

Canon makes IT entry at ECR 2014

 

By AuntMinnieEurope.com staff writers- March 10, 2014 -- VIENNA -Canon Europe made use of this week's ECR 2014 to make its entry into the healthcare informatics market, with the launch of PACS, RIS, and quality assurance software. Normally known for its digital radiography (DR) systems, Canon decided to make its entry into the IT space after acquiring Delft Diagnostic Imaging in 2012. The Delft business also included Rogan Delft, a developer of PACS software.

 

Canon has updated the Rogan Delft software and is now relaunching it under the Canon brand. In addition to PACS and RIS, the company's healthcare informatics suite includes Image Quality System (IQS), software for the analysis and classification of rejected images by radiographers. The suite also includes cross-document sharing using the XDS standard.

 

Canon is selling the software in Europe, the Middle East, and Asia; the firm has not yet decided to market it in North America, where Canon once sold PACS before pulling out of the market a number of years ago.

 

Canon also highlighted new developments in its core DR business. The company launched a new program called "DR in 2 minutes," in which it will perform a DR retrofit or upgrade in two minutes. The program is available for both radiography and fluoroscopy rooms and mobile units, and users can deploy any of three DR plate sizes.

 

Other highlights in the Canon booth included Trauma DR, a complete DR room for trauma applications; the CXDI-401C full-format wireless flat-panel detector; and a tomosynthesis feature being shown as a work-in-progress on the D2 RS remote-control system. The company hopes to begin shipping tomo this summer.

 

 

William Kok van Oldelft Benelux beklimt Mont Ventoux voor MS Fonds

 

Veenendaal, 9 april 2013 - William Kok Account Manager bij Oldelft Benelux staat een sportieve uitdaging te wachten: maandag 20 mei wil hij drie keer de Mont Ventoux beklimmen. Met deze beklimming van de legendarische 'Reus van de Provence' hoopt hij zoveel mogelijk geld op te halen voor het MS Fonds. Helaas weet William zelf maar al te goed wat de ziekte Multiple Sclerose inhoudt; bijna vier jaar geleden werd bij zijn vrouw Lily de diagnose gesteld.

 

'Klimmen tegen MS' - het sportevenement waar dit jaar maar liefst 375 mensen aan meedoen - beleeft zijn derde editie. Voor William is het zijn eerste deelname. Zijn vrouw Lily gaat mee om hem aan te moedigen, net als zijn ouders en natuurlijk dochter Sara van negen jaar.

 

Trots

MS is een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel met grote negatieve gevolgen voor de patiënt. De ziekte komt in Nederland voor bij één op de duizend mensen. "Het heeft veel invloed op ons gezin, met name omdat het verloop van de ziekte niet te voorspellen is", vertelt William. "De kwaliteit van leven gaat sowieso achteruit. Lily heeft op dit moment vooral last van moeheid en tintelingen in haar armen en benen. Sinds we weten dat ze MS heeft, zijn we bewuster gaan leven en dat helpt ons. Als ik zie hoe Lily met haar ziekte omgaat, kan ik alleen maar trots zijn. Toen ze hoorde dat ze MS heeft, is ze niet bij de pakken neer gaan zitten. Ze begon aan een nieuwe opleiding en heeft onlangs haar eigen praktijk geopend waar zij kinderen met een 'rugzakje' op weg helpt. Lily staat positief in het leven en ik heb ontzettend veel bewondering voor haar!"

 

Vitamine D

William is van plan de Mont Ventoux - ook wel de 'kale berg' genoemd vanwege de vergelijking met een maanlandschap - drie keer te beklimmen. Het hoogteverschil tussen de voet en de top van de berg is 1614 meter. "Het wordt zeker geen gemakkelijke klus; daarom ben ik nu hard aan het trainen. Ik wás altijd een mooi-weer-fietser, maar op dit moment zit ik zo'n twee tot vier keer per week op de racefiets. Elke deelnemer moet minimaal vijfhonderd euro meenemen, maar natuurlijk wil ik dat bedrag vergroten! Daarom ben ik op zoek naar sponsors. Geld is echt hard nodig. Hiermee kan namelijk meer onderzoek gedaan worden naar MS. Zo zou er een mogelijk verband zijn tussen het vitamine D-gehalte in het bloed en de kans op MS. Het is heel belangrijk om dit verder te onderzoeken. Voor dit doel zet ik me graag in. Het belooft een zware tocht te worden, maar ik weet nu al dat ik volgend jaar weer van de partij ben!"

 

Interesse in sponsoring? Alle opbrengsten gaan rechtstreeks naar het MS Fonds. Met het geld wordt onder meer onderzoek gedaan naar het verloop van MS. Meer informatie: www.klimmentegenms.nl.

 

Met de beklimming van de legendarische 'Reus van de Provence' hoopt William zoveel mogelijk geld op te halen voor het MS Fonds. (Foto: Vincent de Vries/RM)

 

 

Healthcare Vision

 

Healthcare Vision, een bron van nieuwe ideeën in een wereld van constant veranderende politieke, financiële en sociale factoren die de gezondheidszorg beïnvloeden.

 

Het Canon Healthcare Vision-magazine, samengesteld in samenwerking met de Economist Intelligence Unit, verkent de opkomende trends in de zorg en biedt nieuwe manieren om te profiteren van verandering.

Healthcare Vision vormt een verlengstuk van het streven van Canon en Oldelft Benelux naar innovatie in de gezondheidszorg - een toewijding die ons al ruim 70 jaar kenmerkt.

In het magazine vindt u onderzoeksresultaten, commentaar van experts, uitvoerige besprekingen van uitdagende vraagstukken en unieke inzichten in de allernieuwste ontwikkelingen binnen de wereldwijde gezondheidszorg.

 

 

Om het "Healthcare Vision" magazine te downloaden, klik hier.

 

 

RCT in Ede beoordeelt geblesseerde sporter tijdens Olympische spelen 2012

 

Veenendaal, juni 2012 - Sporters tijdens de Olympische Zomerspelen krijgen een unieke service aangeboden. Het Radiologisch Centrum voor Topsportgeneeskunde (RCT) kijkt vanuit Ede mee als een geblesseerde sporter in London een radiologisch onderzoek krijgt. NOC*NSF werkt al enkele jaren nauw samen met het RCT. De samenwerking bevalt zo goed, dat er voor de Olympische Winterspelen in Vancouver een contractafspraak voor second opinion-onderzoek is tussen de twee partijen die duurt tot en met de Olympische Spelen in Londen in 2012.

 

“Als een sporter een blessure oploopt, krijgen wij de MRI- en echobeelden voor directe beoordeling vanuit het Olympisch Dorp in Ede op ons beeldscherm. We hopen natuurlijk dat we niet in actie hoeven komen voor het Nederlands Olympisch team, maar als het nodig is, staan wij klaar!!” aldus Bas Maresch, een van de gespecialiseerde radiologen van Ziekenhuis Gelderse Vallei.

 

Spoedeisende blessure

Het Radiologisch Centrum voor Topsportgeneeskunde heeft al eerder bij de Olympische en Paralympische Spelen in 2008 in Beijing en de Olympische Winterspelen in Vancouver goed werk verricht. Maar ook het jaar door kunnen topsporters die door hun bondsarts worden doorverwezen voor een nadere diagnose van een spoedeisende blessure, binnen enkele dagen terecht bij het RCT in Ede. In dit centrum werkt een aantal gespecialiseerde radiologen op het gebied van sportblessures.

 

Second opinion via Oldelft Cloud Solutions

Speciaal voor de Olympische Zomerspelen is er door Oldelft Benelux in haar datacentrum een private cloud voor het RCT ingericht. De beelden die in London zijn vervaardigd zijn hierdoor direct beschikbaar in Ede. Zodra een sporter in Groot Brittannië een radiologisch onderzoek moet ondergaan, kijken de radiologen in Ede mee en geven zo een second opinion. De apparatuur is belangeloos beschikbaar gesteld door Eizo Nederland en Oldelft Benelux.

 

Bron: NOC*NSF (geredigeerd)

Foto: De Gelderlander 02-2010

x

 

 

Defensie kiest voor mobiele röntgensystemen van Oldelft Benelux

 

Veenendaal, 20 juni 2012 - Oldelft Benelux maakt bekend dat de Nederlandse Defensie gekozen heeft voor 8 MobileDaRt digitale mobiele röntgen systemen.

 

De Nederlandse Defensie is bezig de mobiele ziekenhuizen van nieuwe röntgenapparatuur te voorzien. ‘Het direct digitale systeem van de MobileDaRt levert een aanzienlijke tijdbesparing op in acute situaties’ aldus Guido Geerts, Managing Director van Oldelft Benelux. ‘Daarnaast zijn het mobiele en compacte systemen die zich eenvoudig laten verplaatsen. Ideaal voor de verplaatsbare ziekenhuizen die Defensie inzet in uitzendgebieden.’

 

De 8 systemen worden onderdeel van de uitrusting van het Mobiel Geneeskundig Operatiekamer Systeem (MOGOS) waar het zowel als stationair röntgensysteem als verrijdbaar röntgensysteem wordt ingezet. Het MOGOS is een veldhospitaal dat in Nederland of in uitzendgebieden opgezet kan worden. Het bestaat uit 13 containers die met behulp van balgen en loopbruggen aan elkaar worden gekoppeld. Een MOGOS is binnen 2 uur na aankomst op de plaats van inzet gereed voor gebruik. Per MOGOS worden twee MobileDaRts ingezet. De MobileDaRt is een mobiel röntgensysteem met een geïntegreerde flatpanel detector. De MobileDaRt wordt in vele ziekenhuizen ingezet om foto’s op klinische afdelingen te vervaardigen. De MobileDaRt kan zowel met draadloze detectoren worden geleverd als met bekabelde detectoren. Tevens is er een kleinere detector leverbaar die onder andere geschikt is voor neonatologie opnamen.

 

De systemen in door Defensie aan een uitgebreide test onderworpen waaruit blijkt dat de MobileDaRt voldoet aan de niet alledaagse criteria die Defensie aan haar apparatuur stelt. Om de transport omstandigheden na te bootsen is de MobileDaRt aan extreme situaties blootgesteld. De MobileDaRt is blootgesteld aan arctische temperaturen afgewisseld met tropische temperaturen. Na iedere temperatuurwisseling werd de MobileDart ingeschakeld en getest. Vervolgens is de MobileDaRt blootgesteld aan 150 ronden op de DAF testbaan waarmee een transportleeftijd van 10 jaar wordt gesimuleerd. Achter op een vrachtwagen wel te verstaan…..

 

 

Canon Europe maakt overname bekend van Delft DI - Nederlandse specialist in medische oplossingen

 

Londen, 2 februari 2012 - Canon Europe, wereldwijd marktleider in imaging solutions, heeft haar positie in de Medical Imaging markt versterkt door de overname van Delft Diagnostic Imaging (Delft DI), een Nederlandse specialist in medische oplossingen.

 

Delft DI is gespecialiseerd in twee bedrijfsgebieden. Het eerste omvat innovatieve medische softwareoplossingen voor het delen van digitale beelden en medische verslagen. Deze tak zal een toekomstig platform vormen voor de ontwikkeling van nieuwe medische ICT oplossingen, waaronder Cross Enterprise Document Sharing for Imaging (XDSI) oplossingen.

 

Het tweede specialisme is digitale röntgensystemen, system integration en service voor een breed portfolio aan op maat gemaakte totaaloplossingen voor radiologie afdelingen. Delft DI is al ruim tien jaar een belangrijke distributiepartner voor digitale radiografiesystemen van Canon in Nederland en België. Voortbordurend op dit partnership, waarbij Delft DI reeds digitale radiografieproducten van Canon integreert in haar dienstverlening, zal deze business een platform vormen voor het ontwikkelen van nieuwe diensten op het gebied van digitale radiografie.

 

Ryoichi Bamba, President & CEO van Canon Europe: “Canon heeft medical imaging aangeduid als een belangrijk groeigebied voor de toekomst, en wij zijn van mening dat deze acquisitie en uitbreiding van de medische business nieuwe mogelijkheden bieden om onze successen in de digitale radiografie en oogheelkunde verder voort te zetten. Wij zijn zeer enthousiast over de oplossingen en diensten die we samen met Delft DI op de markt kunnen brengen ten bate van onze klanten en ten behoeve van patiëntenzorg. Wij kijken ernaar uit om Delft DI te verwelkomen in de Canon Group.”

 

Guido Geerts, Chief Executive Officer van Delft DI: “Wij hadden als distributiepartner al een uitstekende relatie met Canon en wij zijn verheugd dat wij deze relatie nu kunnen uitbreiden. Wij zijn er trots op dat wij onderdeel gaan uitmaken van de Canon Group en wij zijn ervan overtuigd dat dit ook voordelen met zich meebrengt voor onze klanten.”

 

Na afronding van de acquisitie zal Delft DI een dochteronderneming worden van Canon Europa NV. Yoshiyuki Masuko, Senior Director van de Medical Imaging Group, zal toetreden tot het bestuur van Delft DI.

 

Delft Imaging Systems, momenteel een dochteronderneming van Delft DI, zal een separate onderneming worden, zal niet langer onderdeel zijn van de Delft DI groep, en maakt geen deel uit van deze acquisitie.

 

Over Delft DI

Delft DI is gespecialiseerd in innovatieve medische PACS (Picture Archiving & Communication Systems) softwareoplossingen, digitale röntgensystemen, system integration en service voor een gevarieerd portfolio aan op maat gemaakte totaaloplossingen voor radiologie afdelingen. Delft DI omvat Rogan-Delft, Delft Imaging Systems* en Oldelft Benelux. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.delftdi.com (*Delft Imaging Systems maakt geen deel uit van deze acquisitie.)

 

Over de Canon Medical Imaging Group

Canon is al 70 jaar actief in de gezondheidszorg. Sinds 1940, toen de eerste medische toepassing van Canon werd geïntroduceerd - een röntgentoepassing voor de diagnose van tuberculose - heeft Canon een standaard gezet op het gebied van radiografie en oogheelkunde. Canon’s uitgebreide aanbod van digitale radiografiesystemen en diagnoseapparatuur voor oogheelkunde wordt toegepast in ziekenhuizen, medische centra en onderzoeksinstellingen. Daarnaast worden deze systemen en apparatuur gebruikt in omgevingen waar draagbaar en mobiel gebruik gangbaar is. Canon werkt voortdurend aan het verbeteren van de patiëntenzorg, onder meer door het bieden van een superieure beeldkwaliteit, flexibiliteit en het optimaliseren van de workflow. Voor meer informatie: www.canon-europe.com/medical

 

Informatie over Canon Europe

Canon Europe is de regionale verkoop- en marketingorganisatie van Canon Inc. Canon is wereldwijd actief in 116 landen en heeft verspreid over Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) meer dan 11.000 mensen in dienst. Opgericht in 1937 met als doel voor klanten de hoogste kwaliteit camera te maken, heeft Canon’s onvermoeibare passie voor de Kracht van het Beeld ervoor gezorgd dat haar technologie zich heeft uitgebreid tot een groot aantal andere markten en dat de onderneming marktleider is in imaging oplossingen voor zowel consument als bedrijfsleven. Tot de oplossingen van Canon behoren producten variërend van digitale compact en SLR-camera’s, lenzen voor de omroepwereld en draagbare Röntgenapparaten tot All-in-One’s en productieprinters. Al deze producten worden ondersteund door diensten die meerwaarde bieden. Canon investeert aanzienlijk in R&D om de meest complete en meest innovatieve producten en diensten te bieden die aansluiten bij de creatieve wensen van gebruikers. Van amateurfotografen tot professionele printondernemingen, Canon stelt elke gebruiker in staat zijn of haar eigen passie voor het beeld te realiseren. Canon is van mening dat aandacht voor de ontwikkelingen in de samenleving en voor het milieu onderdeel uitmaakt van goed ondernemerschap. Dit wordt belichaamd door de bedrijfsfilosofie Kyosei – ‘samenleven en samenwerken voor het algemeen belang’. Meer informatie over Canon Europe treft u aan op: www.canon-europe.com

 

 

Events

 

ECR 2015

Wenen, 4 - 8 maart 2015

Stand #105

 

 

Zorg & ICT 2015

Utrecht,

18 t/m 20 maart 2015

Stand

 

 

Buckydag 2015

Ede, 14 april 2015

Cinemec

 

 

NVMBR Voorjaarscongres 2015

Leeuwarden,

16 & 17 april 2015

WTC Leeuwarden

 

 

 

Generaal de Wittelaan 17B

Mechelen

2800 Belgium

 

info@oldelftbenelux.be

tel: +32 (15) 21 51 10

fax: +32 (15) 21 51 19

http://oldelftbenelux.be

Verstuur het bericht...

The server encountered an error.

Form received.